Bojana Andrić S.A.S.

Rođena 1983. godine u Valjevu. Diplomirala Filmsku i TV kameru 2007. godine na Akademiji umetnosti, u klasi profesora Radoslava Vladića. Član je Srpske Asocijacije Snimatelja, SAS od decembra 2017. godine.

Radi kao direktor fotografije i snimatelj. Bioskopski debitovala sa dugometražnim igranim filmom ”Mali Budo”, nakon čega slede filmovi ”Jesen samuraja”, TV serije ”Andrija i Anđelka” i “Mamini sinovi”. U postprodukciji se nalazi treći igrani film “Grubi rez”. Za serijal dokumentarnih filmova “Inkluzija dece sa smetnjama u razvoju” dobila nagradu za fotografiju na Bosis festivalu.

Predaje Digitalnu fotografiju i Fotografiju za film i video na kursevima ITAkademije u Zemunu. Predavač kamere na radionicama u Gračanici, festivala ”Valjevski filmski susreti” i škole filma Akademskog filmskog centra Studentski grad.

Živi i radi u Beogradu. Koosnivač je filmskog festivala Valjevski filmski susreti.

Filmografija:

Jesen samuraja, 2016 / Mali Budo, 2014

JESEN SAMURAJA

117′, 2016.

Režija: Danilo Bećković

Scenario: Dimitrije Vojnov

Uloge: Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Vlado Jovanovski, Katarina Žutić, Slaviša Čurović, Petar Novićević, Vesna Trivalić, Tihomir Stanić, Miodrag Krstović, Miloš Samolov, Marija Jovanović

Produkcija: Gargantua films (koproducenti: Taramount film / Srbija Cineplexx, Srbija, Austrija / The Chouchkov Brothers, Bugarska)

Producent: Marko Paljić (koproducenti: Zdravko Karanović, Christian Langhammer, Borislav Čučković), Direktor fotografije: Bojana Andrić, Montažer: Aleksandar Popović, Scenograf: Jelena Milinović, Kostimograf: Lidija Jovanović, Ružica Bukvić; Kompozitor: Marko Kon, Dizajn zvuka: Aleksandar Protić, Mirjana Gvozdenović

Film Jesen samuraja je romantična komedija sa mnogo smeha, ali i nežnih osećanja.  Glavni junak, Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica  želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. NJegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih komičnih situacija.