Uroš Milutinović

Rođen je 1989 godine. Tokom studija na Katedri FTV kamere, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu radio je na više oda 50 kratkih filmova, prikazanih i nagrađenih na srpskim i evropskim filmskim festivalima. Inkarnacija je njegov prvi dugometržni igrani film. Trenutno se u postprodukciji nalazi dugometražni dokumentarni film Las Distancias koji potpisuje kao Direktor fotografije. Na filmu Newcomer (2015, SAD) je radio kao Direktor fotografije druge ekipe.

Filmografija:

Inkarnacija, 2017

INKARNACIJA

82′, 2016.

Režija: Filip Kovačević

Scenario: Filip Kovačević, Maša Seničić, Ivan Stančić

Uloge: Stojan Đorđević, Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić

Produkcija: Void Pictures

Producent: Filip Kovačević, Marko Jocić; Direktor fotografije: Uroš Milutinović, Montažer: Đorđe Stanković, Scenograf: Andrea Miletić, Sibin Aćimović; Kostimograf: Sofija Drinčić, Ina Panić, Majda Cupać; Kompozitor: Draško Adžić, Dizajn zvuka: Ognjen Popić, Zoran Maksimović, Aleksandar Rančić

Inkarnacija je priča o čoveku koji se budi na trgu njemu nepoznatog grada, iznova i iznova. Svaki pokušaj da pobegne četvorici maskiranih ubica završava se njegovom smrću. Kroz neprekidnu poteru pokušava da otkrije svoj identitet i sazna ko mu je smestio ubistvo.